Połączenie prywatności w zwycięski projekt biura

Zmiana biura to często świetna okazja do odświeżenia wizerunku Twojej marki. Ale w jaki sposób układ biura może zapewnić poufność bez zrażania pracowników i gości?

Belgijska kancelaria prawna Argo Law podjęła wyzwanie i przeniosła się do siedziby Post X w Antwerpii, pierwszego pasywnego budynku biurowego w mieście.

Post X czerpie korzyści z wyjątkowej lokalizacji, zaledwie kilka minut od stacji kolejowej Antwerpia-Berchem – prawdziwy bonus dla pracowników i klientów Argo Law.

Aby zaznaczyć swoją przeprowadzkę, Argo Law zdecydowało się wynająć 1900 m2 powierzchni, zaprojektowanej i wykończonej pod klucz przez Alternativ.

Jako praktyka prawnicza, jednym z głównych problemów Argo Law była poufność klienta i mając to na uwadze Alternativ postanowił projekt zamknięte biura.

Ale poufność nie musi przekładać się na zimne, jałowe przestrzenie, pozbawione ciepła i osobowości. Co Alternativ zrobiłem było stworzenie jasnych i przyjaznych przestrzeni wraz z wieloma miejscami spotkań, aby przyjmować gości i klientów. Naprawdę wyjątkowym elementem jest tutaj własny bar szampański biura, wyjątkowa przestrzeń do świętowania osiągnięć biznesowych, nawiązywania kontaktów i łączenia się.

Argo Law wyznaczyło również wiodącą agencję marketingu, komunikacji i technologii biznesowych Intracto do opracowania i odnowienia zewnętrznego wizerunku marki. W przestrzeni umieszczono kilka elementów graficznych, aby odzwierciedlić i wzmocnić tożsamość wizualną Argo.

Od szafek po półki i biblioteki, wszystkie elementy przyczyniają się do stworzenia wysoce graficznej wertykalności i spełniają dążenie do asymetrii. Wyjątkowy stół Dock, przypominający kształtem pomost z charakterystycznymi lampami przewieszonymi z nadwieszanej ramy, to jeden z kluczowych elementów wizualnego stylu Argos.